Home / Networking / Huawei testirao 10Gbps Wi-Fi

Huawei testirao 10Gbps Wi-Fi

Kineska kompanija Huawei je objavila da je dostigla 10Gbps Wi-Fi brzinu tokom laboratorijskog testiranja u Šenženu. Navodi se da je 10Gbps Wi-Fi prototip dostigao rekordne prenose podataka od 10,53Gbps na 5GHz frekvenciji. Huawei najavljuje da bi komercijalizacija ovog Wi-Fi-a mogla uslediti u naredne četiri godine, uz praćenje globalnih zahteva standarda i dostupnosti čipova.huawei 10gbps wifi2

Kompanija ističe da se svakodnevno povećavaju zahtevi mobilnih aplikacija i povećava konzumiranje podataka, što povećava potrebu za bržim prenosom podataka a time i nove verzije Wi-Fi standarda, koje mogu doneti bolje korisničko iskustvo. Huawei trenutno ima grupu koja je posvećena razvoju naredne generacije 10Gbps Wi-Fi standarda, čija se komercijalizacija očekuje 2018. godine.

huawei 10gbps wifi

izvor: Huawei

About Miloš

Ljubitelj računarskih mreža i interneta. Voljan da pomogne drugima :) Zaljubljenik u sve što ima veze sa mrežama, komunikacijama i bezbednošću na mreži. Cisco i MikroTik sertifikovani inženjer. Obožava digitalnu fotografiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top