Home / Internet / Povezivanje Smart TV-a na internet

Povezivanje Smart TV-a na internet

Trenutno je aktuelna tema povezivanja smart televizora na internet, kako biste iskoristili sve „smart“ mogućnosti. Da biste to izveli potreban je Smart TV sa LAN portom ili WiFi adapterom. Ukoliko u specifikaciji televizora piše WiFi ready, to znači da morate da izdvojite dodatnu količinu novca za WiFi dongle for smart TV, odnosno, da vaš TV nema ugrađen WiFi adapter, već samo postoji mogućnost da se isti dokupi. To je WiFi usb adaptrer koji je brendirao proizvođač televizora i koji se prodaje po cenama od 50 EUR, pa na više, priznaćete, malo bezobrazna cena. Obratite pažnju da ne možete da koristite bilo koji WiFi adapter, već samo onaj koji prodaje proizvođač. Pogledajte i rezultat puštanje filmova sa prevodom na Smart TV-u preko WiFi kućne mreže.

Povezivanje Smart TV-a na internet SmartHub

Za početak, moramo da razjasnimo da mrežni uređaji rade po definisanim protokolima/standardima i ne razlikuju da li je u pitanju PC, Samsung Smart TV, mobilni telefon… Takođe ako je sve po protokolu mrežni uređaji jednako tretiraju uređaje povezane kablom ili bežično. Dakle, smart tv možete da povežete kablom, možete preko WiFi-a, ukoliko imate adapter na njemu ili čak možete da iskoristite razne mrežne uređaje kako biste na najefiksniji način povezali tv na mrežu-internet.

Povezivanje Smart TV-a na internet usb dongle

Koja je alternativa?

Naša preporuka je kupovina Access Point uređaja (oko 10-15EUR), umesto tog USB WiFi adaptera. Na taj način, Smart TV će misliti da ste povezali mrežni kabal i sve je po protokolu :).

Poželjno je uzeti bar N-Lite 150Mbps Access Point, kako biste mogli da izvršite stream HD filmova kroz WiFi mrežu.

Access Point postavljate u Access Point Client mod i povezujete se na wireless mrežu koju emituje vaš WiFi Router.

tp link access point Povezivanje Smart TV-a na internet

TP-Link Access Point – uređaj koji može da zameni USB WiFi adapter proizvođača.

Alternativa u vidu mreže kroz strujne instalacije

Ovo je skuplja varijanta, ali svakako da u budućnosti postoji perspektiva za ovakvim uređajima. U pitanju je power line serija mrežnih uređaja. Takav uređaj se postavi iza televizora i nakon toga preko ethernet kabla daje internet televizoru. Pogledajte sliku.

Tp Link Power Line Povezivanje Smart TV-a na internet

Jedna od alternativa. TP-Link TL-PA251KIT – mreža kroz strujne instalacije.

 

Ako već imate integrisan WiFi na televizoru

– Ako vaš televizor poseduje WiFi adapter, kroz opcije povezivanja je potrebno odabrati vašu WiFi mrežu i eventualno uneti šifru, ako vam je mreža zaštićena.

Ukoliko Smart TV ima problem sa preuzimanjem IP adrese od rutera, možete ručno da upišete IP parametre:

Na primer, ako se router nalazi na IP adresi 192.168.1.1, unesite sledeće parametre



IP: 192.168.1.200
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1
DNS: 8.8.8.8

Proxy OFF

Za korišćenje Skype-a i Video poziva, potrebna vam je i kamera.

Video uputsvo za povezivanje Smart TV-a na internet


Umrežen Tim vam želi ugodno korišćenje Smart TV-a.

About Miloš

Ljubitelj računarskih mreža i interneta. Voljan da pomogne drugima :) Zaljubljenik u sve što ima veze sa mrežama, komunikacijama i bezbednošću na mreži. Cisco i MikroTik sertifikovani inženjer. Obožava digitalnu fotografiju.

192 comments

  1. Mirjana Aleksandar Milošević

    Pozdrav! Imama Panasonic smart tv i pokusala sam da ga povezem na internet preko wi-fi rutera. Televizor prepozna mrezu, pokusa da se poveze i na kraju se pojavi poruka da je telavizor povezan sa ruterom, ali da nema vezu sa internetom. Sva podesavanja sam ostavila da se automatski podese, jer se bas ne snalazim sa tim IP adresama, DNS i ostalim cudesima. Ruter je TP-link (TL-WR740N). Ima li neko neku ideju?

    • Ako ostali uredjaji koji se kace na taj tp link preko wifi rade, definitivno treba probati sa rucnim upisivanje IP parametara na TV. Probajte sa ovim parametrima>

      IP: 192.168.0.200
      Subnet Mask: 255.255.255.0
      Default Gateway: 192.168.0.1
      DNS: 8.8.8.8

  2. a nemogu da gledam ni na jutube postomi iskace neko bezbednosno
    upozorenje postoji problem sa bezbednosnim sertifikatom i moram jedno
    deset puta potvrditi i onda radi ali novo da ucita opet ista pesma sta
    da uradim da nema toga ako moze pomoc unapred hvala

  3. Molim kako izvrsiti uplatu Samsung tv aplikacije IPTV nemogu nigdje da nadjem da bi mogli gleda exyu kanale kupili smo samsung smart tv 2915

  4. Imam tv Philips .Kupljen je prosle godine.Poseduje tv smart i imao sam Facebook aplikaciju.Facebook je radio bez problema .Medjutim pre nekoliko dana primetio sam da se izgubila aplikacija.Zasto?Dali nako moze da mi pomogne?

  5. Pozdrav svima , treba mi mala pomoc oko povezivanja tv sa internetom kad odem na bezicnu internet mrezu pise mi bezicni adapter je iskljucen(tj. wireless).Moze pomoc kako da ukljucim to??Molim vas brzo odg.Marka tv je Grunding 42„.

  6. Imam samsung smart tv (MODEL: UE32EH5450W) , sa mogucnoscu kupovine wifi adaptera koji je skup i lan izlazom. Da li bi mogao sa sigurnoscu imati internet na televizoru kupovinom wifi rutera, AP, klient, koji bi primao signal sa wifi rutera (TP-LINK TL-WR740N) koji mi je povezan na orion internet… Unapred hvala

  7. Pozdrav. Imam problem sa povezivanjem lg tv-a na wi-fi. Naime tv uopste ne prepoznaje wi-fi mrezu. Koristim asusov ruter, model rt-n10.
    Da li znate u cemu bi mogao da bude problem?

  8. Pozdrav. Imam JVC smart tv povezao sam ruter preko lan kabla i pise da je konektovan ali kad ocu da udjem na net ispise da nema neta i peoverim net konekciju. Da li zna neko kako da resim problem? Hvala

  9. pozdrav narode , kakve su sanse da TV gledam na laptop-u bez kabla ? sve je povezano bezzicno i sve mogu da spojim sa tv-om ali ne znam kako bez kabla da gledam tv . to je smart philips ima i miracast u sebi ako je to ista bitno. hvala .

    • Pozdrav koliko sam procitao o Miracast tehnologiji ona je podrzana od Windowsa 8, pa na više. U pitanju je bezicno slanje slike sa PC-a na TV, a ne obrnuto. To bi znacilo da sliku sa kompa saljes na tv, a obrnut smer mislim da nije moguc. Sto slanja slike sa tv-a na PC, Telefon… tablet tice, meni to radi na samsung smart tv-u i Andorin i iOS uredjajima – preuzme se odgovarajuća aplikacija… Proveri da li Philips ima tako nesto?!

      • a da li mozes da mi kazes ime aplikacije za tvoj samsung pa da na osnovu nje trazim nesto za philips? mislim da je tesko da cu ista uspeti ali postoji sansa. hvala ti u svakom slucaju

        • Za samsung se zove Samsung Smart View ima i verzija 2 za jos novije televizore. Preko te aplikacije mozes da kontorlise tv – kao daljinski, a postoji i opcija Live View, gde se strimuje slika sa TV-a na mobilni ili tablet. Snimicu klip o tome kad budem imao vremena.

          • bravo , nasao sam app za moj philips, ima svakakvih opcija i sada sledi trazenje da vidim da li mogu sliku gledati na nekim od ovih aparata. hvala puno Milose ! svaka cast!

  10. hocu sliku sa tv-a da gledam na lap-topu bez kabla . zdravo narode , sve je ovo ok , ali ja nigde ne mogu da nadjem ovo sto me zanima . dakle povezano je sve na wifi plus ima i ovaj tkz. miracast . Philips tv , lap – top ….. sve to mogu da spojim na TV i da koristim , ali mene zanima jedna stvar – kako ja mogu da gledam taj isti Tv na lap-top-u ali bez kabla tj preko bezicne mreze . znaci sada mi je upaljen TV i spojen bezzicno . hocu tu sliku sa tv-a da gledam na lap-topu bez kabla . meni kao laiku to izgleda logicki da moze – ali vi to najbolje znate . ako vec sve mogu da gledam na TV-u kako da pronadjem tv u lap-top-u i da njega gledam.

  11. da li mogu da se gledaj filmovi preko interneta,povezivanjem preko tv? 🙂

  12. Imam problem sa philipsovim televizorom povezao sam ga na internet preko wi fi adaptera koji sam dobio uz njega i radi mi youtube sve lepo otvara ali facebook nece da radi a skyp aplikacija kada ga upalim ona je tu kada pokusam da se ulogujem prodjem sve korake i kada se poveze na mrezu ona nestane iz menija aplikacija kada opet ugasim i upalim tv ona je opet tu i opet isto…..ne znam u cemu je problem ….ima li pomoci ….hvala u napred..

  13. Zdravo,

    ja imam smart TV Philips 48PFS6609 sa integrisanim wifi-jem, router sa WPS dugmetom. Zanima me kako to kada jednom povežem TV sa netom (što se lako poveže i preko wps dugmeta, i skeniranjem), čim isključim TV, i onda ga opet uključim, traži mi ponovno umrežavanja, tj. izgubi internet vezu. Da li imate ideju šta bi to moglo biti? Hvala unapred.

  14. Imam samung h6400,ali nece na joutube da pusta muziku,a net radi povezan sam preko kabla.

  15. Imam vox led 32vnbt2800hd tv i imam u kuci ruter tp link wr740n,a tv nema mreznu karticu nego mora da se kupi dodatak da li mi se isplati da kupim dodatak ili ako moze da se poveze ruter i tv sa lan kablom,da li ce tako raditi

  16. Imam Samsung Smart 3D led UE48H6200 ni mesec dana i sve je bilo u redu sa wifi bezicnim signalom čak i sa samsung galaxy s3 wifi prenosa,sve je radilo i kada sam pojac signal i wifi sa Vipmobile.WiFi Huawei ruterom ali odjednom tv je počeo da sam restartuje kada se poveže na wifi,prihvati je oko par min. i opet se restartuje.Znali neko u čemu se radi!!!??

  17. Ćao Miloše,

    Imam tv samsung 40h6200,pre 10ak dana uzeli smo kablovsku televiziju preko interneta D3i go – SBB provajder.U prvih 5 dana sve je normalno radilo,i kablovska i smart aplikacije na TV da bi odjednom tv izgubio wi fi signal i sada ne moze pronaci ni jednu wifi mrezu.Inace koristim telekomov adsl i wifi mi normalno radi na mobilnom kao i net na kompu.Probala sam i sa rucnim podesavanjima ip parametara na TV-u ali ne vredi.Da li imas neki predlog,ocigledno da D3 uredjaj ometa na neki nacin wifi na TV-u….
    Hvala

  18. Kako se AP tacno povezuje umesto Wifi adaptera na smart TV. Imam adsl modem i wifi signal. Ako moze malo da se pojasni,ne razumem se bas najbolje… Hvala

  19. kako da pronadjem ID za Panasonik TX-40AS640E
    buca hvala

  20. Cao,

    Imam problem sa povezivanjem na wifi.Posedujem samsung smart tv 40H6200,prva tri meseca sve je super radilo.Probao sam i sa rucnim podesavanjima ali opet gubi mrezu i sad nece da pronadje ni jednu.(na mobilnom tel mi wifi normalno radi)
    Interesuje me koliko bi kostala popravka mrezne karte TV ?
    Unapred zahvalna

  21. Cao drugari, kupio sam Vox smart tv, konektovao preko LAN mreze, nista nisam dirao one parametre, pise konektovano, ali nece, nema internet konekcije kad pritisnem dugme za internet i ona cuda, e usao sam na ovaj sajt i nasao one parametre IP, DNS, Subnet Mask, Default Gateway i uneo ih rucno, opet nece. E sad ne znam jel zavisi to od interneta, modema, itd, jer imam kablovski internet, i modem neki cisco, pa da nisu mozda razliciti parametri, ne znam sta da radimm moze li mi neko pomoci, bio bih mu zahvalan. Pozdrav

  22. Pozdrav…
    pa evo i ja da se pridružim sa svojim problemom…imam LG 42LA620 S smart televizor, imam problem prilikom povezivanja na bežični internet neće nikako da se poveže, kada ga povežem preko kabla radi besprekorno, i daje svoj bežični signal, ali bežično povezivanje nikako ne mogu ostvariti, a sad mi pravi i peoble, naime kada je televizor upaljen nemam signal sa bežičnog rutera, kada je pogašen bežični internet funkcioniše bez problema. pozdrav

  23. Mirjana Aleksandar Milošević

    Pozdrav,
    Evo mene opet, ali sad sam na pravoj temi. Imam Panasonic Smart Viera TV model TX-L39E6EK i pokusavam da ga povezem na internet preko wi-fi rutera TP Link WR740N. Citala sam ovu temu i ukucala u rucnim podesavanjima kombinaciju koju ste nekome predlagali:
    IP: 192.168.1.200
    Subnet Mask: 255.255.255.0
    Default Gateway: 192.168.1.1
    DNS: 8.8.8.8

    ali mi nakon pokusaja konekcije izbaci da je nasao mrezu, ali da „Mrezni prolaz“ (tako mi izbaci naziv) ne odgovara.
    Za jacinu signala mi registruje 2 ili 3 linije (od 5). Ruter je u sobi u prizemlju, a televizor je na spratu. Valjda je ova jacina signala dovoljna. Pokazuje sliku kao: Slika televizora pa crta do rutera i tu iznad crte je oznaka kao za cekiranje „ok“, ali je crta izmedju rutera i globusa (valjda slikica za internet konekciju) prekinuta. I ispod pise „Mrezni prolaz ne odgovara“.

    Imate li neki predlog?

    Hvala unapred

    • Za ovo probajte ove parametre:
      IP: 192.168.0.200
      Subnet Mask: 255.255.255.0
      Default Gateway: 192.168.0.1
      DNS: 8.8.8.8

      Moguce da je TP link 740N na 192.168.0.1 – to je drugi mrezni opeseg. Sa ovim setovanjima bi trebalo da proradi ako taj tp link daje internet na wifi-u i LAN-u.

  24. Mirjana Aleksandar Milošević

    Pozdrav
    Molim Vas za savet.
    Pokusala sam da na mrezu prikljucim bezicni ruter. Povezala sam mreznim kablom jedan desktop kompjuter i ruter (u zuti dzek na ruteru), takodje povezala sam kablovski modem sa ruterom (u plavi dzek na ruteru). U drugom desktop kompjuteru je usb antena. Racunari prepoznaju „Local Area Connection“ (mislim ekrancici blinkaju i prikazuju da veza postoji i da je „Connected“, ali nema interneta. Kada sve rackacim i kablovski modem povezem USB kablom u kompjuter (bez prikljucenog rutera) internet konekcija funkcionise. Kada probam da povezem modem mreznim kablom takodje nema pristupa internetu. U kucistu blinka lampica kod mreznog dzeka, ali nema interneta. Da li je u pitanju mrezna kartica u kompjuteru ili imate jos neku ideju u smislu podesavanja. Za podesavanja sam pratila uputstva koja sam dobila uz ruter i wi-fi usb adapter. Ruter i usb adapter su proizvodjaca“TENDA“. Svaka ideja ce dobro doci. Hvala unapred!

    Mira

    • Pitanje ste postavili u pogresnoj temi, ali ajde da odgovorim. Posto povezete kablovski modem na ruter (plavi port). Obavezno mora da se resetuje kablovski modem (on/off). Obavezno raskacite USB vezu izmedju modema i racunara.

    • Definitivno treba da se prvo uspostavi internet veza preko mreznog kabla na kablovskom modemu, bez toga nema sanse da proradi preko Tende.
      Na lan kartici, na kompijuteru podesite IP address: Obtain Automaticaly.
      Iskljucite USB kabal sa modema da samo bude povezan mrezni. Ugasite i upalite kablovski modem. Nakon ovoga bi trebalo da dobijete internet na LAN kablu. Posle toga mozemo da predjemo na TENDU. Ukoliko ne mozete da dobijete internet na LAN kablu i posle ovoga, proverite u statusu mrezne kartice da li dobijate neku IP adresu. U najgorem slucaju obratite se Vasem internet provajderu za ovaj korak.

  25. imam sharp aquos net+, povezao sam ga na internet putem LAN kabla,imam internet,ali ne mogu nista da gledam zanimljivo,samo neke gluposti od aplikacija,može li neko pomoci ima,li sta ovdje zanimljivije ? hvala uanaprijed

  26. Pozdrav.Treba mi pomoc oko povezivanja na internet.Kupio sam VOX Smart TV,povezao sam ga kablom,i pise mi u podesavanjima moj IP i konektovano.Kada pritisnem dugme na daljinskom upravljacu koje sluzi da se upali taj smart meni pise :doslo je do greske,nikakav odgovor sa servera,molimo pokusajte ponovo.Da li mozete da mi pomognete i ako mozete hvala unapred 🙂

  27. Da li bi uredjaj „bezicni AP TP-Link TL-WA701ND-PoE Lite N 150Mbps“
    bio dovoljan da obezbedi pristup lokalnoj mrezi tv- u Sony Bravia (wi-fi ready, KDL32EX421) ?

  28. Борисав Боро Цветиновић

    Pozdrav. Imam problem ako mozete da mi pomognete. Kupio sam smart televizor Vox http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led–televizori/vox-televizor-led-lcd-32-snbt2-910.html. I browser mi ne radi. Na daljinskom ima dugme za koje otvara youtube i to radi ali browser ne radi, pojavi se samo crna slika i bela linija preko slike.

  29. poz svima. imam samsung UE40ES6100 ima ugradjen WI-fi i bio sam povezan preko rutera od ADSl a sve je funcionisalo do pre neki dan. Medjutim izgubio je vezu i kada krenem u mrezne postavke televizor blokira i moram da ga iskljucim iz struje i ukljucim da bi radio, ostale funkcije sve rade. Znaci to se desi samo kada krenem da podesim mrezu. Da li neko moze da mi pomogne? Probao sam sa resetem TVa ali se mrezne postavke ne resetuju

  30. Imamo vec duze vrijeme smart Samsung Tv,koristili smo smart hub,ali ovih dana ne zeli se pokazati.Da li to ima veze sa ruterom od T-coma,jer smo ga mijenjali?

    • Pozz Zeljka,
      Probajte standardno:
      1. Restart rutera
      2. Rucno podesavanje ip parametra na tv-u
      3. Upgrade softvera na tv-u – ako postoji novija verzija.

      • Hvala Vam!

        Poslano preko Samsung Mobile uređajaDisqus napisao/la:  Settings

        A new comment was posted on Umrežen Blog

        milosbeo

        Pozz Zeljka,
        Probajte standardno:
        1. Restart rutera
        2. Rucno podesavanje ip parametra na tv-u
        3. Upgrade softvera na tv-u – ako postoji novija verzija.
        1:07 p.m., Wednesday Oct. 1

        Reply to milosbeo

        milosbeo’s comment is in reply to zeljka:

        Imamo vec duze vrijeme smart Samsung Tv,koristili smo smart hub,ali ovih dana ne zeli se pokazati.Da li to ima veze sa ruterom … Read more
        You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about replies to disqus_MOCh8flbX8.
        You can unsubscribe from emails about replies to disqus_MOCh8flbX8 by replying to this email with „unsubscribe“ or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings.

  31. Vezano za vox tv. Dakle, on se ubaguje kad se ugasi, pa ga ponovo resetujete (ugasite) i on proradi 🙂

    Deluje kao problem sa softverom, probajte da uradite upgrade softvera na poslednju verziju. Proverite na google da li je neko imao slican problem. Generalno, nikada nisam imao kontakt sa VOX-om.

  32. Molio bih za pomoć. Imam vox smart televizor. Radi dobro izlazi na internet ali kad ga ugasim i ponovo upalim neće na internet pa moram svaki put da ga resetujem. Hvala unapred

  33. pozdrav, može li se umjesto AP iskoristiti drugi router npr tp link wirelees 150 mbps, ako uopšte taj drugi router može primati signal od adsl routera

  34. pozdrav ,,interesujeme sta mi je potrebno da lcd samsung sa hdm ulazom osposobim da bude smart tv..hvala

  35. pozdrav imam jedan problem nedavno nasao 6racunara u jednoj skoli koji su bili za bacanje svi racunari su bili UMREZENI.samo sam jedan rac.mogao da ponovo instaliram ostali kada se upale nedaju signal za monitor niti moze racunaru da se ulogujes u bot .svi racinari su pent.4 ddr2 ram mem.250giga hard.formatirao sam jedan hard disk i ponovo ga vratio i nista napomonjem da sve komponente rade promenio i graficku ali nista .moze li mi neko reci sta je po sredi…HVALA UNAPRED..

  36. Pozdrav,
    Kupio sam panasonic 32 smart tv, wi-fi, ali imam problem, neće da me spoji na facebook, izbaci mi neki kod i traži da se spojima na kompjuter i odem na facebook i da to ukucam, i svaki put kad uđem drugi je kod npr(KOP1CU) ali neznam gdje da ukucam, ostale aplikacije hoće kao yutub i ostalo…

  37. Svaka cast na tekstu 🙂

  38. Zdravo,

    imam panasonic smart tv za koji mi je potreban bežično lan adapter. Kako ga je kod nas teško naći, ai skup je, koliko sam rrazumeo iz tvog član,a mogao bi da ga zamenim acces pointom??? Ili nisam dobro razumeo…Ne mogu da koristim kabl jer je wifi ruter daleko… Koliko sam gledao po internetu kod nas nema da se kupi uređaja koje preporučuješ kao jednu od alternativa – TP-Link TL-PA251KIT – mreža kroz strujne instalacije??? Ili ima, što bi mi najviše odgovaralo…
    Pozdrav,
    Bojan, Beograd

  39. Marija, proverite da nije u pitanju IP Conflict, da racunar i TV imaju istu IP adresu.

  40. Zdravo Marko,
    Pošto vidiš samo Win Media Player, očigledno je da ćeš morati da koristiš Media Server 🙁
    Ja nisam uspeo da pokrenem film kroz windows share, tj nikada nisam imao opciju browse… Pošto su ti uređaji u lanu, nemas propuštanja portova za SMB protokol… Probaj da upgrade FW za BR Player.

  41. Posedujem samsung Smart WiFi 3D HD Blu-ray Player BD-D7000.
    Muci me sledece: ranije sam koristio LG bd570 preko lan konekcije sam koristio internet i sto je najvaznije pristupao sam sadrzaju racunara bez bilo kakvog servera. Dakle video sam moj racunar i strukturu svih sherovanih foldera kojima sam bez problema pristupao, tj. on ih je video kao bilo koju spoljnu memoriju i tako sam gledao filmove. Sada imam problem sa samsungom koji ne vidi moj racunar. U stvari on vidi samo (glupi windows) media plejer, koji mi ne sluzi nicemu. U podesavanjima mog plejera sam rucno unosio parametre ali bez uspeha. Napominjem da koristim open adsl ruter HG532e, na kojem sam otkljucao sva 4 porta. Jos da napomenem da nisam za varijantu koriscenja DLNA pristupa iz vise razloga, indeksiranja sadrzaja, titlova, duplog kodiranja sadrzaja, zauzeca resursa racunara, i uopste zasto koristiti media servere kada moze da se pristupi direktno sadrzaju, Ima li nade za mene?

  42. Probajte sledece:
    – Da li je tv primio dobre ip adrese. Probajte staticki da unesete IP adrese i DNS 8.8.8.8
    – Na ruteru probajte u okviru WAN podesavanja da MTU spustite na 1400b
    – Restart televizora
    – Promena SSID-a na wifi ruteru pa ponovo povezivanje
    – Promena wireless kanala na 1. ili 6.

  43. Marija Cvetkovic Ex Ognjanovic

    Imam Samsung SMART TV UE 46ES7000 i TP LINK TL- WR740N.
    Do pre nedelju dana je sve bilo u redu, a onda se veza sa internetom prekinula.
    Na tabletu i telefonu imam normalno net a TV nece da poveze. Sta sa radim?

  44. @Ivica Rakocevic
    To moze da se uradi preko media servera, samo sto u ovom primeru umesto video fajlova ce biti slike:
    http://www.umrezen.in.rs/networking/smart-tv-pustanje-filmova-sa-prevodom-kroz-mrezu/

  45. jedno pitanje…meni su tv smart samsungov i racunar vec u vezi…medjutim ne mogu a to pokusavam da vidim sliku sa mog monitora na tv…ima ona opcija dje ja mogu da gledam filmove i muziku,slike.ali ako moze zelim da prenesem sliku komplet mog desktopa na tv..dali to moze?ako ste me shvatili?

  46. @Meggi
    Uloguj se u wifi ruter, i u podesavanjima za wifi imas opciju kanala, kojije verovatno podesen na auto i zbog zagusenja automatski zna da ode na 12. ili 13., a neki uredjaji ne podrzavaju te kanale.

  47. @Meggi
    Da li je dobra jacina signala na TV-u? Probajte promenu kanala na wifi ruteru, proverite da na ruteru nije ukljucen MAC filter..

    • Milose, nemam ruter, televizor sam pronalazi mreze, jacina zna da bude Ok.
      Uspela sam da ga povezem preko hot spota sa telefonom, ali za ovo drugo, pojma nemam u cemu je problem…. neka podesavanja, i veruj mi da sam jednom ostala 9 sati pokusavajuci bez prestanka. ne vredi, moram nekoga da pitam… ko zna … :-))

      A pojma nemam.. sta je mac…. :-(((

  48. molim te izvini za dupliranje, nije htelo da prihvati komentar …

  49. Imam Panosonic smart tv.
    Uspela sam da ga povezem sa telefonom. Mada je spora veza do bola.
    I muci se.
    Ali ne mogu da ga povezem sa otvorenom bezicnom vezom.
    Nadje je bez problema, ali pri pokusaju povezivanja na kraju uvek pise: Greska provere verodostojnosti?
    Citala sam sva uputstva, ne znam vise sta treba da podesim.
    Frustrirajuce je.
    Pise da i Tv moze biti pristupna tacka, ali ja ne znam kako.
    Tabletom odmah hvatam tu vezu, pa me zanima sta da uradim da idem tako i sa tv-om?
    Nema sta nisam pokusavala.
    Trudila sam se zaista.

  50. pozdrav Milose,

    Imam Panosonic smart tv.
    Uspela sam da ga povezem sa telefonom. Mada je spora veza do bola.
    I muci se.
    Ali ne mogu da ga povezem sa otvorenom bezicnom vezom.
    Nadje je bez problema, ali pri pokusaju povezivanja na kraju uvek pise: Greska provere verodostojnosti?
    Citala sam sva uputstva, ne znam vise sta treba da podesim.
    Frustrirajuce je.
    Pise da i Tv moze biti pristupna tacka, ali ja ne znam kako.
    Tabletom odmah hvatam tu vezu, pa me zanima sta da uradim da idem tako i sa tv-om?
    Nema sta nisam pokusavala.
    Trudila sam se zaista.

  51. Pozdrav svima!
    Imam VOX Smart Tv i imam TP Link Tl-wn321g koji na lap topu odlicno hvata wifi signal ali na Tv-u ne reaguje, hteo sam da pitam da li neko zna da li je moguca i potrebna neka dodatna instalacija na Tv-u kako bi mogao da koristim ovaj TP Link?

  52. imam probleme sa web browserom na samsung smart tv UE46ES6750, stalno izbacuje. Brzina interneta kvalitetna ali kad je mjerim na tv pokazuje da je nestabilna ia ping do 700ms Problem? Hvala

  53. Kako mogu da povezem internet na smart tv-u, imam samo Vipov modem-fles koji koristim na lap topu?

  54. Vidim da se ozbiljno posvećujete odgovorima na pitanja, nadam se da i meni možete pomoći.
    Imam LG LA660, i do juče je sve fantastično radilo, a tada sam nakačio ptt.net-ov wi-fi ruter TP Link 854w. TV mi je prepoznao vaj-faj mrežu, internet radi bez problema, ali mi je nestalo sve ostalo. U okviru mreže, TV mi je bio prepoznat na ajpedu (ima svoju aplikaciju za daljinski i gledanje, integrisan je na listu za puštanje u jutjub aplikaciji), mobilnom telefonu (daljinski) i dva računara (smartshare, dlna). Više ga jednostavno ni jedan uređaj ne registruje. Šta bi moglo da bude uzrok, šta treba da podesim (verovatno na ruteru) da bi mi se i TV „video“ na mreži? Ja najviše koristim DLNA za puštanje video sadržaja sa računara na TV-u.

  55. Ima li ko iskustva sa spajannjem tastature sa smart tv.Koja je kompatibilna sa philips 32pfl4208

  56. @ Mimke, drago mi je da si uspeo. @Zeljko, tv mora da bude smart i u tom slucaju obavezno ima bar LAN port, tada povezivanje moze da se odradi preko AP-a.

  57. Hvala drug,uspio sam da se povežem

  58. @Zeljko, upravo smo zbog toga pisali ovaj tekst. 🙂

  59. Pozdrav svima,prilicno sam slab sa tehnikom i imam pitanje pa ako moze neko da mi pomogne.Imam tv philips model 32pfl3107h/12 i zanima me da li postoji mogucnost da bezicno tv spojim sa kompom i kako?

  60. kupio sam philips smart tv 4028 i imam problem sa spajanjem na intrenet.Tv je spojen na ap wa 501g sa utp kablom,unio sam ručno ip adresu jer je integrisan wifi,ali nikako mi ne polazi za rukom da se konektujem

    • Lagano 🙂
      1. Povezite racunar na Access Point uredjaj, kako biste ga najpre podesili.
      2. U okviru podesavanja Access Pointa odaberite Client Mod i povezite se na Vas kucni wireless router.
      3 Ostaje samo da se poveze Access Point sa televizorom preko UTP kabla i televizor ce primiti automatski IP adresu od WiFi rutera.

      Logicki je to isto kao da ste povezali kabal iz televozora do rutera, ali taj bezicni deo odradjuje AP. Pozz Milos.

      • sve sam uradio tako i opet ništa.Mislim da je problem u dns jer prikazuje isti dns kao i ip.nikako ne mogu ručno unijeti dns podatke jer automatski prebacuje na dhcp i autoip.Eh sad da li se to može naštimati u postavkama acess pointa .kada taj isti ap spojim na laptop internet pići bez problema samo izvadim iz laptopa utp i uključim ga u tv i javi mi da je tv uspješno spojen sa kućnom mrežom ali interneta nema.Hvala na pomoći

        • Default GW ip i DNS ip trebaju da budu isti i trebaju da ukazuju na IP rutera. Probaj i da konfigurises DNS 8.8.8.8
          Ako ti radi net kad se zakaci pc umesto tv-a, definitivno si AP lepo podesio. Probaj da resetujes mrezna podesavanja na tv-u, da primi ip od DHCP-a.

          • Da li DHCP na AP-u treba biti uključen ili ne ili možda na prvobitnom ruteru tl-wr740n sa kojeg dobija internet.tl-wr 740n je spojen u kablovski modem na prvom spratu.sa ap wa501g hvatam taj signal bežično i ima internet na računaru ali ne i na tv.eh sad baš inema neka opcija za reset na tv,a bojim se vratiti na fabričke postavke.Hvala

          • Na AP-u DHCP treba da bude iskljucen, kako bi kroz njega prosao zahtev do DHCP-a 740n rutera. Otprilike, ovako deli adrese TP-Link 740n(mada zavisi i od verzije): 192.168.0.x, 255.255.255.0, 192.168.0.1, DNS 192.168.0.1. Pogledaj sta ti je od ip parametara dobio TV.

  61. Probajte prvo upgrade software-a. Očigledno je taj sofver pun bagova.

  62. Imam problem sa mojim smarticem. U pitanju je Toshiba smart TV. O cemu se radi? Instalirao sam zicni net na TV, u uredno instalirao, medjutim kada odem na Toshiba Places nece da mi otvori datoteke, tj. trazi od mene da potvrdim registraciju. Medjutim kada pritisnem OK, nece da prihvati…. Imali mu lijeka, ili da ga istjeram iz kuce i to kroz prozor u jednom smijeru.

  63. I kod mene isto problem veza je uspostavljena i povezani ste sa inetrnetom ali i dalje pise ne moze da se poveze sa samsung serverom.

  64. Da li moze neko da mi pomogne,imam samsung smart tv i normalno se konektujem na internet ali mi sporo otvara a na laptop ide sasvim ok.hvala

  65. Sve sam ovako uradio i ponovo mi izbacuje da ne moze da se poveze sa samsung serverom, sta da radim. pozz

  66. Milojko,
    Ja licno imam i mogu da ti preporučim Samsung 42F5500, a ako su ti interesantne smart mogucnosti, ovaj tv poseduje SmartHub 2.0 i dual core procesor i WiFi.
    Kakva bre filmovizja na Full Hd televizoru. Skidaj HD materijal i preko media servera strimuj na tv, pisali smo vec o tome. http://www.umrezen.in.rs/networking/smart-tv-pustanje-filmova-sa-prevodom-kroz-mrezu/

  67. imam i ovwe rutere kupila sam za postoj.inernet

  68. hvala vam puno,ja se u te tehnike i ne razumem.Ja licno bih kupila ne puno skup tv sa mogucn.korisc.intern.ali neznam koji da izaberem

  69. Opet isti problem sa konektovanjem na internet evo sta mi izbaci(konektujem se preko kabla ne bezicno jer nemam wi-fi prijavljen u posti,ali i kad ocu da se konektujem na tudji wi-fi izbaci isto)
    http://www.dodaj.rs/f/3E/63/2deFmmvs/p2408132308.jpg

    Router od adsl mi je fabricki na ovoj ip adresi 192.168.1.1 ..u pitanju je model samsung led smart tv UE39F5500

  70. drugari… moram da se oslonim na ovo sto ste napisali 🙂
    “Naša preporuka je kupovina Access Point uređaja (oko 10-15EUR), umesto tog USB WiFi adaptera.“
    jel moze neki predlog za bar neki N-Lite 150Mbps Access Point koji bi obavljao dobro funkciju. ubih se trazeci, ali po nekoj normalnoj ceni (ne mora 10-15 evra, moze i vise) ne mogu nista da nadjem, a treba mi bas radi kombinacije TV kablom na net (s tim da kabl ne mogu da razvucem od vec postojeceg wifi rutera zbg fizickih prepreka)
    hvala u napred

  71. Ćao Mina,
    Svakako probajte sa ručnim upisivanjem adresa. Što se tiče DHCP servera, obično je on aktivan in kroz LAN i kroz WLAN konekciju. Najobičniji mrežni kabal se koristi u oba slučaja. Pozz (y)

  72. Pozdrav…
    Imam Samsung SmartTV, ali nikako ne mogu da se prikljucim na internet. Kada povezem TV sa modemom preko kabla kaze mi da je zicna mreza uspostavljena, ali da automatsko podesavanje nije uspelo, te da probam ili rucno da podesim IP ili da se uverim da je DHCP server omogucen na bezicnoj mrezi… Trenutno mi ne radi Wireless, pa zbog toga povezujem zicno.
    I jos, posto sam laik, da li je LAN kabl isti kabl koji povezuje modem i ruter? 🙂
    Hvala unapred…

  73. 😀 Nismo jos dosli do antivirusa za smart tv. Dakle, ne (y)

  74. Pozdrav,da li je potreban anti-virus program,hvala

  75. A kako se povezati preko Access Point uredjaja na zakljucani wireless ?
    Da li je potrebno prvo da Access Point povezemo na lap top i preko njega unesemo sifru ? Hvala unapred !

  76. Sve se apdejtuje automatski pa tako i software… Problem je malo čudan. Aplikacija Youtube ili neka druga radi bez prekida. Kada slušam radio show preko Itune prekine nakon sat vremena, međutim kada otvorim Browser i čitam novine sve je u redu dok sam aktivan na daljinskom ali ako ništa ne diram (čitam tekst iz članka) veza pukne pa sve jovo nanovo…
    Mislim da je problem u dodjeljivanju IP adrese…. Kako da naštimam jednu IP adresu za TV iako od provajdera dobijam dinamičku IP…

  77. Imam Philips smart tv sa integrisanim wifi adapterom. Kada izadjem na internet browser konekcija puca svakih par minuta.

  78. Da li je moguce kada se ja sa WI FI prekopcam na net sa svojim SMART TV da se nekako spojim na MOJA WWEB TV ono za 1 KM , i sta je online tv na njemuu,kako da gledam kanale iz bosne srbije itd

    • Pozdrav,
      Ne znam sta je MOJA WEBTV, ali kad se tv nakaci na wifi mrezu sa internetom, nema neke razlike u odnosu na PC. Ako web browser ugrađen u smart tv pusta flash sadržaj, onda i webtv, koji je uglavnom u flash-u bi trebalo da radi.

  79. u pitanju je smart tv samsung 40 es 6100 ,4 mbs,posle 15 do 20 minuta na netu dobijam obavestenje da je sesija prekinuta zbog nedostatka memorije ili nekog drugog nepoznatog razloga.Nemam vise ideju u cemu je problem.

    • Pozdrav Slobodane,
      Opšte je poznatno da je na prvim Smart televzorima sam smart interfejs usporen zbog slabog hadrvera. Tek najviša klasa Samsung-a ima dual core cpu. Kod Vas se verovatno dešava da se pri učitavanju više stranica/tabova u browseru popuni ram memorija i aplikacija crash-uje. Probajete da proverite da li je to u pitanju.

    • Jesi li uspio riješiti taj problem i ja imam isti?Ako jesi pomozi molim te!

      • I kod mene isti problem – kupio sam Toshiba 32L4333 Full HD smart – YouTube radi savršeno, još nekoliko ponuđenih servisa ali browser puca posle pola sata-sat. Jednostavno dobijem obaveštenje „Memorija uređaja je puna“ i OK – vrati me na TV programe.
        Jel postoji mogućnost da se poveća RAM memorija na TV-u ?

  80. KORISTIM WIRELES INTERNET BRZINE 2MbPS,KOJA JE OBICNO MANJA(NEGDE OKO 1.7 1.8).ZELEO BIH KUPITI SMART TV I INTERESUJE ME DA LI BI GA MOGAO KORISTITI PRI TOJ BRZINI INTERNETA,UNAPRED VAM SE ZAHVALJUJEM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top