Home / Tutorijali / Windows 10 instalacija sa USB-a [VIDEO]

Windows 10 instalacija sa USB-a [VIDEO]

Microsoft je predstavio novi Windows 10 Technical Perview. U ovom tutorijalu predstavicemo nacin kako da instalirate najnoviju verziju ovog operativnog sistema preko butabilnog USB-a.

windows 10 tutorijal instalacija sa usb-a

Šta je potrebno:

  1. Windows 10 ISO
  2. USB ili DVD
  3. PC sa bar 1GB rama

Preuzimanje Windows 10 ISO – Download

Za pocetak skinite ISO fajl od ~3GB Windows 10 x86 ISO Download

Za dodatne informacija oko Windowsa 10 TP posetite Microsoft sajt.

windows10

Pravljenje butabilnog USB-a za Windows 10

Mi ćemo u ovom tutorijalu koristiti USB flash od 8GB, pošto je brzi medijum od DVD-a, a i nemamo DVD/CD na računaru. Da bismo napravili butabilni USB, potreban je određeni softver. Mi ćemo iskoristiti aplikaciju POWER ISO, koja je besplatna i možete je download-ovati ovde. Proces može da potraje, pa budite strpljivi, sve je vrlo jednostavno i na navedenom linku objasnjeno. Pored PowerISO programa, postoje i ostali programi, ali mi smo izabrali ovaj posto smo ga vec imali instaliranog na sistemu.

pravljenje butabilnog usb-a za windows 10

Kako pokrenuti instalaciju sa USB-a umesto sa CD-a?

Restartujte računar i posle POTS-a u zavisnosti od ploče treba inicirati butovanje sistema sa USB drajva. U listi treba da se pojavi butabilni USB koji smo napravili. Na našem računaru je Gigabyte ploča i u boot meni se ulazi na taster F12. Tamo je potrebno odabrati HDD – naziv USB flasha (HDD Data Traveler 8GB – u našem slučaju.). Instalacija je vrlo jednostavna – Next, Next…. Finish 🙂 TL; TR!

Svi drajveri su uglavnom integrisani u sam Windows, osim drajvera za graficku. U našem slučaju je u pitanju  Nvidia GTX550Ti. Drajver je proradio iz druge – gašenjem automatic updates opcije i restartom računara. Naravno drajveri koji se skidaju su za Win 8.1. Prenesite nam vaše utiske o novom Windows-u 10 i pogledajte video uputstvo za instalaciju.

Video uputstvo za instalaciju Windows-a 10

About Miloš

Ljubitelj računarskih mreža i interneta. Voljan da pomogne drugima :) Zaljubljenik u sve što ima veze sa mrežama, komunikacijama i bezbednošću na mreži. Cisco i MikroTik sertifikovani inženjer. Obožava digitalnu fotografiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top