Home / Internet / Video uputstvo za pravilnu instalaciju i konfiguraciju Telekom ADSL-a

Video uputstvo za pravilnu instalaciju i konfiguraciju Telekom ADSL-a

Telekom ADSL podrška/instalacija/konfiguracija

HUAWEI-HG532e-Wireless-Telekom ADSL

Ovaj članak će obuhvatiti pravilno povezivanje Telekom ADSL modema/rutera, njegovu instalaciju i podešavanje wifi zaštite.  U pitanju je uređaj Huawei HG532e – Wireless ADSL2+ ADSL Router koji daje Telekom Srbija. U uputsvu su obuhvaćeni svi Windows oprerativni sistemi, uključujući i najnoviji Windows 8. Svakako, jedno korisno video uputsvo za korisnike koji se slabije razumeju u računare.

ž

Izvor & Copyright: Telekom.rs

Video Detalji:

Upustvo za povezivanje i instalaciju Huawei HG532e ADSL paketa objašnjava Vam kako sami možete da instalirate ADSL opremu i povežete Vaš računar na Internet.

About Miloš

Ljubitelj računarskih mreža i interneta. Voljan da pomogne drugima :) Zaljubljenik u sve što ima veze sa mrežama, komunikacijama i bezbednošću na mreži. Cisco i MikroTik sertifikovani inženjer. Obožava digitalnu fotografiju.

6 comments

  1. A šta da radimo sa tim ruterom ili sličnih te generacije u vezi otvaranja portova?
    Ili samo preko DMZ otvaranja radi pa je onda napad sa neta neizbežan.

    Vrlo loši ruteri. Kupujete ih na kilo što kaže jedan vaš kolega ko na pijacu. Da nisam imao svoj TP-Link ništa uradio ne bih.

  2. Aleksandar Vukajlovic
    OK. Sto se IPTV-a tice, gledao sam feature i podrzava ono sto je neophodno da bi IPTV radio preko Telekoma(povezivanje LAN portova i povezivanje odredjenog PVC-a u brdge grupu 🙂 ). Potreban je username i password za PPPoE konekciju koji se dobija od Telekoma, ostalo je na tebi. Od Telekoma ne mogu da se dobiju podesavanja ako se ne koristi njihova oprema.

  3. 99% moze, pa generalno nije nesto komplikovano, pomogli bi 🙂 Nismo imali iskustva sa tim modelom, ali snasli bi se brzo 🙂
    A koji je razlog zamene Telekomovog modema?

  4. Aleksandar Vukajlovic

    Telekomov modem radi sasvim ok ali ovaj TP-LINK ima bukvalno sve sto mi treba, jak wifi signal, storage i print sharing a i fizicki jako lepo izgleda za prihvatljivu cenu. Napominjem da mi jako bitno da na njemu mogu da konfigurisem IPTV i da to radi kao sto radi trenutno, dok se svi ostali uredjaji povezuju preko wifi-a (2xPC, tablet i nekoliko telefona). Zanima me da li se TP-LINK moze podesti sa podesavasvanjima iz HG532e ili su mi potrebna dodatna podesavanja od strane Telekoma?

  5. Aleksandar Vukajlovic

    Pozdrav,
    Potreban mi je savet, zelim da postojeci Telekomov modem HG532e skinem i zamenim sa TP-LINK TD-VG3631. Paket koji imam je Box sa 6 Mbps kao i IPTV na 2 tv-a. Zanima me da li pomunuti TP-LINK TD-VG3631 moze u potpunosti da zameni Telekomov modem i koliko je komplikovano sve to podesiti.

  6. Vecu glupost odavno nisam pogledao. Povezivanje je na svakom racunaru automatsko, a sto se tice bezicne veze i to je glupost! Cuj da li mi neko krade net, pa nek krade! Da nece mozda da meni uspori konekciju ili da je nemam uopste. Fora telekoma, da bi sto vise ljudi uvelo internet. Ja drzim otkljucan i nikada ga necu zakljucati, jer neciji roditelji nemaju para za to i zasto da zakljucam, kada i onako niko ne koristi ceo protok. Zlobni ste bre mnogo! Zasto niste objasnili da treba promeniti username i password od vaseg rutera? To je bi bilo potrebnje nego da zakljucavam net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top