Home / Internet / SBB povećao brzine interneta, ali samo uz novi ugovor

SBB povećao brzine interneta, ali samo uz novi ugovor

Već u osnovnom paketu, korisnike SBB-a očekuje brzina od 15 Mb/s, koja za više nego duplo nadmašuje prosečnu brzinu interneta u Srbiji, a za više od tri puta prosečne brzine najvećih domaćih ADSL provajdera. S druge strane, maksimalan download ide do čak 120 Mb/s, dok se upload kreće od 1,5 do 5 Mb/s.

sbb fiber power

 

Ovakvo povećanje omogućeno je zahvaljujući naprednoj DOCSIS 3.0 tehnologiji, koja se koristi u svim razvijenim zemljama, a u Srbiji trenutno jedino SBB raspolaže DOCSIS 3.0 tehnologijom  na celokupnoj teritoriji mreže svojih korisnika. Takođe, SBB je na svojoj korisničkoj infrastrukturi uspešno testirao protok od 200 Mb/s, što potvrđuje da je mreža spremna i za mnogo veće brzine.

Kako ističu u kompaniji, svi postojeći korisnici, koji se odluče za nove pakete, moći će da uživaju u većim brzinama interneta po cenama koje su u istom rangu kao trenutne. Isto važi  i ako se odluče za nove DUO ili TRIO GOLD pakete, koji objedinjuju kablovski internet sa digitalnom televizijom, odnosno digitalnom televizijom i fiksnom telefonijom.

Nove brzine se odnose samo za nove korisnike ili stare korisnike koji se obavežu na novu ugovrnu obavezu! Dakle, brzina vam se neće povećati ako ne potpišete novi ugovor!

Naravno, sve ove povoljnosti očekuju i nove korisnike, kojima je za priključenje na SBB mrežu  potrebno da izdvoje samo 1 dinar.

Za sve nove i stare korisnike novost je i da SBB WiFi zona počinje da se širi na zemlje regiona. Već od novembra,  korisnici svih postpaid internet paketa, osim na preko 200 lokacija u Srbiji, internet usluge  moći će  besplatno da koriste i u Sloveniji, u okviru Telemach WiFi zone.

Više o novoj internet ponudi možete saznati na stranici www.sbb.rs, ili ako pozovete kontakt centar  SBB-a na 19900 ili posetite jedan od SBB korisničkih centara.

* Izvor: https://netindex.com- Proseci su iz oktobra 2013. godine.

About Miloš

Ljubitelj računarskih mreža i interneta. Voljan da pomogne drugima :) Zaljubljenik u sve što ima veze sa mrežama, komunikacijama i bezbednošću na mreži. Cisco i MikroTik sertifikovani inženjer. Obožava digitalnu fotografiju.

8 comments

  1. @Срђан Крндија
    Nemamo te informacije oko povecanja brzina. Što se tiče novih korisnika, to je trend, da se korisnici vežu što dužim ugovorom. Nikad veća borba za nove korisnike.

  2. Postovani, da li znate mozda da li ce povecavati internet brzinu u kompaniji SBB 2014.godine? Znam za varijantu da se uzme novi ugovor ali to mi je bzvz s obzirom da nagradjujes nove korisnike a stare korisnike koji uredno placaju dugi niz godina neces da nagradis?

  3. Eee, jad i bed. Pogledajte bugari sta daju za 15 evra. 100 Mb/s (upload 50, a ne 2), TV (digitalni) i 100 minuta fiksni. I to vec 3-4 godine tako. Ovi nasi su sad u zlatnom periodu pljackanja korisnika.
    http://www.cooolbox.bg/index.php/cat.76/subcat.106

  4. Cyber™,
    Ovo je nezavisan blog gde svako može da iskaže svoje mišljenje. Ništa ne cenzurišemo, kao što je praksa svih provajdera na društenim mrežama. Ne postoji savršen provajder, a svakako SBB kao jedan od najvećih sigurno nije savršen. Ovaj tekst gore je PR tekst uz koji smo mi dodali jednu BITNU opasku da se ne menja brzina svima, već samo onima koji se obavežu na DVE godine. To je jedna od jako bitnih informacija, koja se vešto krije od korisnika.
    Pozdrav i sve najbolje.

  5. Imam problem sa vasmo Kucom SBB odnosno vasi predstavnici su mene licno prevarili kod potpisivanja ugovora i uradili aneks samo na kablovsku a ostalo nisu uradili aneks a rekli su da je taj aneks za Sve jedan, poverovao sam i nisam proveravao do ovih dana kada dobivam velike racune i prilikom reklamacije odlaska u vase poslovne prostorija ustanovljeno da sam prevaren od ovlastenog predstavnika SBB kod potipsivanja ugovora. Sada trazim odgovor i pozivam Ogovorno lice da mi uvazi reklamaciju. U ocekivanj pozativnog odgovora

  6. SBB Vlado,
    Drago nam je zbog Vas, hvala na informacijama 😉

  7. Dobijate novi modem ruter wirless Cisco EPC3925.
    Brzine su realne 15/1,5
    Ja sam zadovoljan,pre 2 dana sam produzio ugovor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top